Iedereen denkt dat moeder van Chinees zijn lief is

Instagram / queenyelin

Een Chinese vrouw wordt de meest jeugdige moeder ter wereld genoemd. “Op school was ze het mooiste meisje van de klas, maar ik zou zelfs durven zeggen dat ze nu nog knapper is”, zegt haar zoon.

Geen rimpels en een afgetraind lichaam, daarom denken mensen dat de 49-jarige Liu Yelin het liefje is van haar 22-jarige zoon als ze samen over straat lopen. “Mijn eigen lief is zelfs eens kwaad geworden toen ze ons samen zag”, vertelt haar zoon Xie Yixuan. Ze waren nog maar net samen toen zijn mama langskwam en zijn vriendin dacht dat hij iemand anders had. “Het duurde even vooraleer ze doorhad dat het om mijn moeder ging.”

Zwemmen

“Ze zwemt en traint elke dag. Veel mensen geloven niet dat dat haar enige geheim is, maar het is wel degelijk zo.” Zo legde de vrouw vorig jaar al zwemmend twaalf kilometer af, van het Maleisische schiereiland Penang tot de Straat van Malakka, in amper vier uur tijd.

Vroeger zag Yixuan geen verschil met de andere mama’s, maar in het middelbaar begonnen zijn klasgenoten over haar te praten omdat ze er zo jong en knap uitzag. “De meesten dachten dat ze mijn zus was.”