1 op 7 ververst niet elke dag zijn ondergoed

Ondergoed
Foto Pixabay

Een op de zeven Vlamingen ververst niet elke dag zijn ondergoed. Dat blijkt uit de resultaten van een hygiëne-enquête van Humo. 

Humo bevroeg 1.000 Vlamingen naar hun gewoontes op vlak van persoonlijke hygiëne. Hun enquête onthult dat een op de zeven niet elke dag een verse slip aantrekt. Bij mannen is dat zelfs een op de vier. Omdat we in onze intieme zones net gevoeliger zijn aan bacteriën, trek je volgens experten best wel iedere dag vers ondergoed aan.

Te hygiënisch?

Maar we mogen ook niet te hygiënisch leven. Acht op de tien Vlamingen wast zich dagelijks met zeep en dat is volgens experten niet goed voor ons lichaam. Je kan er namelijk goede bacteriën mee wegschrobben en die hebben we net nodig om slechte bacteriën en schimmels onder controle te houden.

Ook houden Vlamingen van een schoon huis. Ze zijn gemiddeld vier uur per week bezig met schoonmaken – vooral in de keuken en de badkamer. Maar daar moeten we mee oppassen: een te hygiënische levensstijl zorgt voor een toename van immuunziektes, zoals allergieën.