IN BEELD. Koppel trouwt op Mount Everest

Everest
Foto Charleton Churchill Photography

Een koppel is wel heel letterlijk above and beyond gegaan voor hun ja-woord, namelijk tot op 5 kilometer hoogte. Geen obstakel was hen te groot, met prachtige foto’s op de Mount Everest als resultaat.

Liefde kan bergen verzetten. Dat bewijst kersvers getrouwd koppel James Sisson en Ashley Schmeider. Ze beklommen drie weken lang de hoogste berg ter wereld om op een hoogte van 5 kilometer boven de zeespiegel in het huwelijksbootje te stappen. Niet in dikke jassen, maar mooi in kostuum en kleed. De hele onderneming werd in beeld gebracht door een huwelijksfotograaf die zich specialiseert in avontuurlijke trouwpartijen.

“Hoezeer we ook onze speciale dag graag met onze vrienden en familie hadden gedeeld, toch voelden we ons meer aangetrokken tot het idee om tijdens een fantastische vakantie in het geheim te trouwen”, vertelt Schmeider.

De vakantie mocht dan fantastisch zijn, probleemloos was ze niet. Onderweg naar het basiskamp waar ze de foto’s namen moesten ze samen diepsneeuw, vriestemperaturen en hoogteziekte overwinnen. De trouw lijkt de beproeving toch wel waard.

Lees ook: