Na meer dan 200 jaar opnieuw roedel wolven in Denemarken

Wolven Denemarken
Foto Pixabay

Voor het eerst in meer dan 200 jaar loopt er weer een roedel wolven rond in Denemarken. Een vrouwtje legde een reis af van minstens 500 kilometer om een partner te vinden.

In 2012 is de laatste wolf opgemerkt in Denemarken. Sindsdien speculeren wetenschappers ronduit over hoeveel dieren er nu juist rondlopen en of er al welpen zijn geboren. Nu hebben ze officieel kunnen vaststellen dat het land zijn eerste roedel wolven heeft. Op basis van DNA-stalen uit de uitwerpselen, konden de Deense onderzoekers aantonen dat een vrouwelijke wolf zich in het land heeft gevestigd.

Duitsland

De onderzoekers vermoeden dat de vrouwlijke wolf afgelopen jaar haar roedel in Duitsland verliet en naar Denemarken is verhuisd om te paren. En klaarblijkelijk heeft ze dus een partner gevonden.

Wolven waren sinds het begin van de negentiende eeuw in Denemarken volledig uitgestorven door de jacht op het dier. Volgens de Deense onderzoekers zullen de wolven zich wellicht vanaf deze lente voortplanten. Dit of volgend jaar zouden er dus opnieuw welpen moeten zijn.