Vader doet moedermelk van dochter in koffie tegen kanker

moedermelk in koffie
Foto Pexels

Een Britse vader drinkt ‘s ochtends de moedermelk van zijn dochter in zijn koffie. Hij hoopt dat de melk zal helpen zijn darmkanker te bestrijden.

Fred Whitelaw ontdekte in 2015 dat hij darmkanker had. Aanvankelijk dachten dokters na een tijd dat de 64-jarige man genezen was, maar de kanker keerde in april vorig jaar terug. Hij werd dan geopereerd, maar niet alle kankercellen konden worden verwijderd.

Zijn 30-jarige dochter Jill las dat een wetenschapper in moedermelk een eiwit had ontdekt dat kankercellen doodt zonder andere cellen te beschadigen. “Er is daarrond nog maar weinig onderzoek verricht, en dat is jammer”, vertelt ze. Of moedermelk effectief een verschil kan maken, is wetenschappelijk nog niet bewezen. Toch vond ze het de moeite waard om haar vader aan te sporen de melk te drinken.

vader moedermelk dochter
Facebook Jill Jillybean Turner

“Hij drinkt mijn melk nog maar een maand, dus we weten niet of het op een of andere manier al geholpen heeft. Maar over een paar weken ondergaat hij nog enkele testen, dus het zal interessant zijn om te zien wat de resultaten zijn”, zegt dochter Jill. “Ik weet niet veel over hoe het juist zou moeten helpen, ik hoop enkel dat het een verschil zal maken.”