Chelsea zet Tottenham opnieuw onder druk, City kan niet winnen bij Middlesbrough

Chelsea heeft vandaag op de 35e speeldag van de Premier League de volle buit gepakt op bezoek bij Everton (0-3). Het zet eerste achtervolger Tottenham voorlopig opnieuw op zeven punten. Bij Chelsea stonden Thibaut Courtois en Eden Hazard aan de aftrap, Michy Batshuayi bleef op de bank. Manchester City kon tegelijkertijd niet winnen bij laagvlieger Middlesbrough (2-2). Everton kon de eerste 45 minuten gelijke tred houden met leider Chelsea, maar na de pauze drukten de Londenaars het gaspedaal nog even dieper in. Pedro trapte na 66 minuten - met zijn mindere linkervoet - de bal heerlijk in winkelhaak en Cahill (79.) frommelde een vrijschop van Hazard tegen de touwen. Invaller Willian legde vier minuten voor tijd de eindstand vast op 0-3. Bij de Toffees slaagde topschutter Lukaku er ditmaal niet in te scoren tegen zijn ex-ploeg. Kevin Mirallas mocht twintig minuten voor tijd invallen, maar ook hij kon de bakens niet meer verzetten. In de stand neemt Chelsea voorlopig opnieuw zeven punten voorsprong op Tottenham, dat later op de avond (om 17u30) nog een beladen derby tegen Arsenal afwerkt. Everton blijft zevende.

Vincent Kompany en Kevin De Bruyne stonden aan de aftrap bij Manchester City, dat twee keer op achterstand kwam bij Middlesbrough en pas in het slot een 2-2 gelijkspel kon afdwingen. Negredo (38.) en Chambers (77.) brachten Boro twee keer op voorsprong, maar spitsen Agüero (69.), vanop de stip, en Gabriel Jesus (85.) bezorgden de troepen van Guardiola alsnog een puntendeling. Manchester City komt door de puntendeling op gelijke hoogte met nummer drie Liverpool. Middlesbrough blijft negentiende en voorlaatste. Het heeft zes punten minder dan de veilige nummer zeventien, Hull.