Vader krijgt gevangenisstraf voor achterlaten baby in hete wagen

Foto Pixabay

Een Amerikaanse man krijgt een gevangenisstraf nadat hij zijn negen maanden oude baby in een auto achterliet. Een lapdance bleek belangrijker dan de gezondheid van zijn kind. 

In Los Angeles kreeg Auwin Dargin een gevangenisstraf van tien dagen voor kindermishandeling. Ook werd hij verplicht een jaar les te volgen om zijn ouderschapsvaardigheden bij te schaven.

Snikhete wagen

Het gerecht kreeg te horen dat de vader in maart vorig jaar besloot om naar een stripclub te gaan. Zijn negen maand oude baby liet hij drie kwartier lang achter in een snikhete auto. Een serveerster had de baby horen wenen. Toen ze in de auto keek zag ze dat het kindje heel hevig aan het zweten was. Ze riep onmiddellijk de hulp in van omstaanders om de ruit van de wagen open te breken.

Ondertussen ging de assistent-manager van de club, Matthew Nadeau, de man zoeken. Hij vond de vader en deze ergerde zich omdat zijn lapdance onderbroken werd. “Geef me gewoon mijn baby, ik weet dat ik ons leven verpest”, reageerde hij. Maar vooraleer hij kon vertrekken, arriveerde de politie die hem meenam voor verhoor. In de rechtbank pleitte hij afgelopen woensdag zonder enige tegenspraak schuldig.