WTA Stuttgart – Laura Siegemund en Kristina Mladenovic spelen finale

WTA Stuttgart - Laura Siegemund en Kristina Mladenovic spelen finale

Na de Française Kristina Mladenovic (WTA 19) heeft thuisspeelster Laura Siegemund (WTA 49) zich zaterdag als tweede geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Duitse Stuttgart (gravel/710.900 dollar). Siegemund, die een wildcard had ontvangen, haalde het in de halve finales in twee sets van het Roemeense vierde reekshoofd Simona Halep (WTA 5): 6-4 en 7-5 na 1 uur en 43 minuten.
In de eindstrijd neemt Siegemund het op tegen Mladenovic. Die versloeg de uit dopingschorsing teruggekeerde Maria Sharapova. Na 2 uur en 39 minuten haalde de Française het met 3-6, 7-5 en 6-4.
Ook vorig jaar bereikte Siegemund de eindstrijd in Stuttgart. Toen verloor ze in twee sets van haar landgenote Angelique Kerber, die dit jaar door Mladenovic werd uitgeschakeld in de tweede ronde. Siegemund treedt zondag aan in haar derde WTA-finale (in het enkel). Vorig jaar triomfeerde ze in het Zweedse Bastad.
Mladenovic is toe aan haar zesde finale op het WTA-circuit. Begin februari pakte ze in het Russische Sint-Petersburg haar tot nog toe enige WTA-titel.
In de enige onderlinge confrontatie tussen Siegemund en Mladenovic trok de Duitse in 2016 in drie sets aan het langste eind.

bron: Belga