Verschillende Brico-winkels gesloten uit protest tegen voorstel van directie

Verschillende Brico-winkels gesloten uit protest tegen voorstel van directie

Verschillende winkels van de doe-het-zelfketen Brico zijn vandaag gesloten door een protestactie van het personeel. Die pikken de laatste voorstellen van de directie uit het “Back to Growth”-plan niet. De gesloten winkels bevinden zich in Brussel en Wallonië, zegt Gino Cusumano van de Franstalige christelijke vakbond CNE. De vakbondsleden van CNE zijn de afwachtende houding van de directie beu. Sinds januari lopen er al gesprekken tussen de directie en de bonden, die nu op een positief antwoord wachten van het bedrijf nadat het vorige laatste voorstel werd verworpen door het personeel. “We hebben vorige week onderhandeld, dat was mogelijk de laatste keer”, zegt Cusumano.

De socialistische vakbond SETCA protesteert vandaag niet mee maar is evenmin te spreken over de houding van de directie, klinkt het. Zij buigen zich overigens woensdag over het voorstel van de directie.

Het “Back to Growth”-plan dat begin januari werd voorgesteld, voorziet onder meer in een loonvermindering voor het personeel dat daarnaast meer flexibel en polyvalent zal moeten zijn.

De winkels die gesloten zijn door de protestactie liggen in Sint-Agatha-Berchem, Waterloo, Drogenbos, Froyennes, Jambes, Haine-Saint-Pierre, Ecaussines, Ghlin, Fontaine-L’Evêque en La Louvière.

bron: Belga