Vierde gevangene op acht dagen tijd geëxecuteerd in Arkansas

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Amerikaanse staat Arkansas is opnieuw een gevangene geëxecuteerd. Het is al de vierde executie op acht dagen tijd die in de zuidelijke staat wordt uitgevoerd. Dat meldt de krant Arkansas Online. De dodelijke injectie werd gisterenavond toegediend aan Kenneth Williams, die schuldig was bevonden aan moord. De terechtstelling was met enkele uren uitgesteld om het hooggerechtshof de mogelijkheid te geven om een ultiem genadeverzoek van de advocaten van Williams te onderzoeken. Daarin werd onder meer gevraagd om Williams wegens zijn verstandelijke beperking niet te executeren.

Williams was tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld na de moord op een cheerleader in 1998. Bij een ontsnapping uit de gevangenis in 1999 doodde hij nog een 57-jarige man, wat hem uiteindelijk de doodstraf opleverde.

Arkansas wil deze maand in totaal acht executies uitvoeren, maar vier daarvan zijn voorlopig opgeschort door verschillende rechtbanken. De staat voert ze versneld door omdat een substantie die gebruikt wordt bij de dodelijk injecties binnenkort vervalt.

bron: Belga