Opnieuw frisse en wisselvallige dag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag krijgen we andermaal een frisse en wisselvallige dag met buien die zich vanaf het noordwesten geleidelijk uitbreiden over het land. In het centrum en vooral het zuidoosten van het land krijgen we lokale buien, op sommige plaatsen blijft het gewoon droog. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie bij het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Na de middag wordt het over het noordwesten zo goed als droog met regelmatig opklaringen. De maxima liggen tussen 7 graden op de Ardense Hoogten en 11 graden in Vlaanderen.

Vanavond neemt de bewolking verder toe, gevolgd door wat regen. In het zuidoosten blijft het nog droog. De temperaturen dalen naar waarden tussen 0 en -2 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 1 en 7 graden elders in het land. De wind waait zwak of matig uit het west tot zuidwest in het binnenland en uit west tot noordwest aan zee.

Morgen heeft een groot deel van het land nog te maken met een regen- en buienzone. In de loop van de dag wordt het droger in het westen. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en rond 11 à 12 graden elders in het land. De wind waait zwak tot meestal matig uit west tot zuidwest, draaiend naar noordwest.

Zaterdag wordt het beter en blijft het zo goed als droog met vrij veel bewolking. In het noorden van het land is een enkel buitje niet geheel uitgesloten. De temperaturen stijgen tot lokaal 13 graden.

Zondag is het droog en bewolkt met hoge en middelhoge bewolking. Het wordt ook een stuk zachter met temperaturen die mogelijk tot 17 graden stijgen. Zondagnacht trekt een een regenzone het land in vanaf het westen.

bron: Belga