Man krijgt 6 maanden cel na valse bommelding uit frustratie over nachtlawaai

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een 47-jarige Nederlander is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf en 1.200 euro boete voor een valse bommelding. Gerry W. beweerde dat iemand een verdachte tas op de vensterbank van een café in Knokke-Heist had geplaatst. Op 19 juli 2016 hadden de beklaagde en zijn vriendin last van het lawaai dat uit café 't Keldertje in Heist kwam. De vrouw moest de volgende dag immers vroeg opstaan om te gaan werken. Een discussie met de uitbater leverde niets op, waarna Gerry W. bij de politie zijn beklag deed over het nachtlawaai.

Volgens de Nederlander talmde de politie te lang om ter plaatse te komen. Op dat moment belde W. meermaals naar het noodnummer om melding te maken van een verdacht pakket aan het café. Iemand zou een zwarte rugzak op een vensterbank geplaatst hebben. Toen de politie aankwam, bleek de beklaagde dronken en stelde hij zich arrogant op.

"Ik heb gewoon gezegd dat het een bom kon zijn", verdedigde W. zich op de zitting. "We moesten in tijden van terreur toch extra voorzichtig zijn met van die pakketten? Daar stond echt een tas, dat heeft de politie kunnen vaststellen."

bron: Belga