Weerbericht – Fris en wisselvallig, maar weekend wordt droger en wat warmer

Weerbericht - Fris en wisselvallig

Woensdagnamiddag is het fris en wisselvallig met opklaringen, maar ook met enkele fikse buien en temperaturen tot hooguit 10 of 11 graden. Dat meldt het KMI. Vannacht is het in het binnenland droog met breder wordende opklaringen en overal vorst aan de grond. Richting kust is er kans op buien. Morgen krijgen we nog maar eens een frisse en wisselvallige dag met buien die zich vanaf het noordwesten geleidelijk uitbreiden over het land. De maxima liggen tussen 7 graden op de Ardense Hoogten en 11 graden in Vlaanderen.

Vrijdag heeft een groot deel van het land nog te maken met een regen- en buienzone. In de loop van de dag wordt het droger in het westen. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en tussen 11 en 13 graden elders in het land.

Zaterdag wordt het beter en blijft het zo goed als droog met vrij veel bewolking. In het noorden van het land is een enkel buitje niet geheel uitgesloten. De temperaturen stijgen tot lokaal 13 graden. Zondag is het droog en bewolkt met hoge en middelhoge bewolking. Het wordt ook een stuk zachter met temperaturen die mogelijk tot 17 graden stijgen.

Maandag en dinsdag kunnen actieve regenzones boven Frankrijk (gedeeltelijk) ons land binnendringen al is de onzekerheid hierover nog groot. Waarschijnlijk blijft het nog zacht. Het KMI signaleert tot slot nog ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen. Let op bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

bron: Belga