MMA-wereld geschokt door kamp tussen 12-jarig meisje en 24-jarige vrouw

Foto / WMMARankings.com

De hele MMA-wereld heeft kritiek op het MMA-tornooi Deep Jewels 16. Daar staat in de enige amateurwedstrijd het 12-jarige meisje MoMo tegenover de 24-jarige Momoko Yamasaki.

De MMA-wereld reageerde geschokt nadat bekend raakte wie er zou vechten in de amateurkamp op het Deep Jewels 16 tornooi in Japan. In die kamp, die plaatsvindt op 20 mei, gaat het 12-jarige meisje MoMo het gevecht aan met de 24-jarige veteraan Momoko Yamasaki. Zij heeft vijf gevechten achter de rug – waaronder vier profwedstrijden. Bij een amateurgevecht moeten de deelnemers een hoofddeksel dragen en mag er niet op het hoofd geslagen of gestampt worden wanneer een deelnemer op de grond ligt.

Yamasaki heeft haar afgelopen twee gevechten verloren en hoopt door winst tegen het 12-jarige meisje weer in de winning mood te geraken. De 12-jarige MoMo, die ongeveer 40 kilo weegt, hoopt op een goed debuut in de MMA-wereld. Yamasaki laat weten dat het 12-jarige meisje een sterke tegenstander zal zijn en dat ze geen genade zal hebben voor haar oppponente. Maar de reacties op Twitter zien het gevecht liever niet plaatsvinden.