New Yorkse duif broedt twee kuikens uit in vergiet

New Yorkse duif nestelt zich in knus vergiet
Foto Instagram / Genevieve Roman

Een New-Yorkse vrouw trof een bizar tafereel aan toen ze na enkele maanden afwezigheid opnieuw in haar appartement kwam. Een duif had haar intrek genomen in een vergiet.

Genevieve Roman had de raam van haar appartement op een kier gelaten voordat ze enkele maanden weg ging. Niemand leek dat te merken, behalve een zwangere stadsduif. Zij bouwde een nest in een knalorangje vergiet, om er vervolgens haar eieren te leggen.

Toen Genevieve opnieuw thuis kwam, schrok ze zich een hoedje. Maar ze kon het niet over haar hart krijgen om de moederkloek en haar toekomstige kroost op straat te zetten. De probeerde contact op te nemen met dierenbeschermingsorganisatie, maar daar kreeg ze nul op het rekest. Een stadsduif is niet belangrijk of zeldzaam genoeg voor de organisatie.

Dus zat er voor de New Yorkse niet anders op dan haar nieuwe huisgenoot te aanvaarden. Dat deed ze eigen Instagramaccount voor de duif, die de naam Adelaide kreeg. En het lijkt te klikken. “Ze is een behoorlijke goede huisgenoot. Ik erger me er minder aan dan aan mensen waarmee ik al heb samengewoond”, verduidelijkt Genevieve bij New York Post. Adelaide is bovendien zindelijk en dat haar gevoeg niet in het appartement.

Enkele dagen na de ontdekking zijn de eieren bovendien uitgekomen. Adelaide is nu de trotse moeder van twee kuikentjes.

Pleased to announce the hatching of these two little atavistic bird-creatures over the weekend! Shhh… they are sleeping.

Een bericht gedeeld door Adelaide_NYC (@adelaide_the_pigeon) op