KV Kortrijk haalt oude bekende als nieuwe trainer

Yannis Anastasiou wordt de nieuwe trainer van KV Kortrijk
Foto Belga

KV Kortrijk rekent volgend seizoen niet langer op Karim Belhocine. De Griekse Belg Ioannis Anastasiou neemt deze zomer het sportieve roer over in het Guldensporenstadion. «Tegen deze uitdaging kon ik geen nee zeggen.»

Met Anastasiou halen de Kerels een oude bekende terug naar België. De voormalige spits speelde rond de eeuwwisseling even voor Anderlecht, waarna hij zijn carrière verderzette in Nederland. Ondertussen is de ex-international al een paar jaar aan de slag als trainer.

Als T1 was hij in zijn thuisland in dienst bij Panathinaikos, waar hij de Beker won, en sinds vorige zomer bij Roda JC. Daar is hij nog volop verwikkeld in de strijd om het behoud. In de Nederlandse Eredivisie staat de ploeg uit Kerkrade voorlopig pas vijftiende.

«Ik heb er goed en lang over nagedacht, maar tegen deze uitdaging kon ik geen nee zeggen», zegt Anastasiou, die een contract voor drie seizoenen ondertekende. «Dit is een hele mooie kans.»

De Griek met de Belgische nationaliteit volgt bij Kortrijk Karim Belhocine op. De Fransman maakte dit seizoen immers geen al te beste beurt. Zo waren er al langer problemen omdat hij niet over het vereiste diploma beschikte om hoofdtrainer te zijn.

Op een bepaald moment verloor Kortrijk in de reguliere competitie bovendien acht keer na elkaar, wat bij het bestuur op weinig begrip kon rekenen. Ook in play-off 2 modderen de Kerels de laatste weken maar wat aan.

Belhocine werkt wel nog de resterende zes wedstrijden af, alvorens volgende zomer plaats te ruimen voor Anastasiou.