Luik-Bastenaken-Luik - Tim Wellens hoopt op progressie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens eindigde zondag op een 35e stek in Luik-Bastenaken-Luik. Al voor het derde jaar op rij mikte de renner van Lotto-Soudal op een plek in de top tien, maar lukte het niet. Wel trok hij ten aanval in het slot, maar strandde hij op de Saint-Nicolas. "Ooit zal het me hier wel eens lukken", hield hij na afloop de moed er in. Wellens was mee met een groepje van acht in het slot. "Het zag er even goed uit en het was wel een mooi groepje, maar misschien ontbraken er wel één of twee toppers. Ik geloofde er even in, maar het draaide niet goed rond en we raakten zelfs niet dichter op Rossetto, dus besloot ik alleen te gaan. Die move richting Saint-Nicolas was wat ik moest doen, want het ging niet snel genoeg. Binnen de ploeg hadden we vooraf gezegd dat niemand moest wachten tot de laatste beklimming. We weten dat als puntje bij paaltje komt we dan tekortkomen tegen die toppers. Ik kon met net te weinig voorsprong aan Saint-Nicolas beginnen en werd voorbij gestormd. Helaas te snel, ik was net niet goed genoeg om nog bij het peloton aan te pikken. Ik moest passen."

Dus overheerst ontgoocheling? "Toch wel een beetje, het is niet dat ik ga wenen, maar elk jaar kom ik naar hier om een resultaat te rijden in deze wedstrijden en ik vind het jammer dat het nu nog altijd niet gelukt is. Ik wil het evenwel positief bekijken en ik voel dat ik in vergelijking met vorig jaar hier alweer progressie heb gemaakt. En ik heb nog groeimarge. Kijk naar Valverde, die is 37. Ik ben nog jong en ik hoop dat ik nog veel sterker word. Ik moet proberen om hier te winnen op deze manier, met een aanval en als ik een beetje progressie kan blijven maken, dan komt dat er misschien eens uit. Twee jaar geleden was ik goed op weg in de Waalse Pijl en vorig jaar in de Amstel. Soms heb je dat beetje meer geluk nodig om te winnen. Je moet je daarbij neerleggen en uitkijken naar volgend jaar. Ik geef mezelf een 7,5 op 10 voor mijn voorjaar. Ik heb wel drie overwinningen beet, maar indien het resultaat hier beter was uitgedraaid in deze koersen had ik mezelf een negen op tien kunnen geven."

Wellens neemt nu enkele dagen tot een week rust en daarna bouwt hij op naar de Tour. "Waarschijnlijk via een hoogtestage. Het klopt dat dat vorige keer niet zo goed is uitgepakt, maar ik hoop te leren van mijn fouten van toen."

bron: Belga