Weerbericht – Bewolking en frisse temperaturen houden aan

Zaterdagmiddag verlaat de laatste regen ons land richting zuiden. Er verschijnen wel enkele opklaringen, maar het blijft overwegend zwaarbewolkt. Vooral in de streken nabij de Duitse grens kan er soms nog een buitje vallen. Er stroomt nu frisse lucht over ons land en de temperaturen klimmen niet hoger dan 7 graden op de Ardense Hoogten, 11 graden aan de kust en 12 of 13 graden in het centrum en het westen. De wind waait matig uit het noorden en neemt af tot zwak tegen de avond. Dat meldt het KMI. Zaterdagnacht wordt het koud met minima van -1 graad op de hoogvlakten in het oosten, 3 of 4 graden in het centrum en rond 6 graden in de kuststreek. Ten zuiden van Samber en Maas is er ook kans op nachtvorst aan de grond. Het is gedeeltelijk bewolkt maar meestal droog. De wind waait meestal zwak en aan zee nog matig, uit noord tot noordwest.
Zondag blijft het fris, maar is het meestal droog, al kan er in het noordoosten van het land wel een buitje vallen. Tussen de vele wolken door krijgen we ook enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 graden elders in het land. De wind waait eerst nog zwak tot soms matig uit het noorden, maar wordt in de loop van de dag zwak uit veranderlijke richtingen.

In de nacht van zondag op maandag wordt het rustig en weinig bewolkt, maar opnieuw vrij koud met minima van -1 tot +2 graden in de Ardennen en van 3 tot 6 graden elders in het land. Ten zuiden van Samber en Maas is er nog kans op nachtvorst aan de grond. De wind is zwak en veranderlijk.
Maandag blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt. In het noorden van het land verwachten we meer bewolking maar ook daar blijft het droog. Het wordt wel zachter met maxima rond 10 graden op de Hoge Venen en tot 14 of 15 graden in het centrum van het land. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en in het noordwesten en het centrum kan er al regen vallen.

Dinsdag verlaat de regenzone geleidelijk ons land richting zuidoosten en daarna volgt nog een reeks buien. Ook woensdag en donderdag blijft het zeer wisselvallig met soms intense buien met hagel of sneeuw en ook een donderslag is mogelijk. Het wordt niet warmer dan 10 of 11 graden en ook de nachten worden koud met in het oosten van het land mogelijk ook nachtvorst.
Vrijdag zijn er nog enkele buien mogelijk, maar het wordt geleidelijk meer stabiel. Zaterdag is het eerst nog droog maar later verwachten we regen vanaf de kuststreek. Het wordt wel iets zachter.

bron: Belga