Tweede Luchtvaartdag trekt ruim 33.000 bezoekers

Tweede Luchtvaartdag trekt ruim 33.000 bezoekers

Meer dan 33.000 bezoekers hebben tijdens de 2de editie van de Luchtvaartdag een kijk gekregen achter de schermen van de Vlaamse luchthavens. In totaal boden meer dan 100 activiteiten op 10-tallen locaties een blik op de vele facetten en de vele lusten van de luchthaven. “De luchthavens geven onze economie vleugels”, meldde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) na afloop van het evenement. Deze tweede Luchtvaartdag werd georganiseerd door de luchthavens van Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge, Brussels Airport, de Vlaamse MotorVliegclubs, Defensie, de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie en de Vlaamse overheid.

Op de grote luchthavens kon het publiek kennismaken met een resem actoren uit de luchtvaartindustrie, gaande van luchtvaartmaatschappijen en luchtverkeersleider Belgocontrol, over pilotenscholen en producenten van vliegtuigonderdelen, tot luchthavenbrandweer en -politie. Op elke luchthaven was ook de Belgische luchtmacht aanwezig met een of meerdere vliegende tuigen. De Vereniging van Vlaamse MotorVliegclubs bood activiteiten aan op de regionale luchthavens van Antwerpen en Kortrijk-Wevelgem, en op nog eens zeven lokale vliegvelden.

“De luchthavens zijn krachtige groeimotoren voor de Vlaamse economie. Direct en indirect zijn de luchthavens samen goed voor 41.000 voltijdse banen en een toegevoegde waarde van 3,2 miljard euro per jaar. Bovendien zijn de luchthavens van onschatbare waarde voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van spitstechnologie”, aldus minister Weyts die de vier Vlaamse luchthavens bezocht.

bron: Belga