Opnieuw incident op Amerikaanse vlucht – discussie over kinderwagen escaleert

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines gaat een onderzoek instellen naar een incident op een vlucht, waarbij een steward hardhandig een kinderwagen uit de handen van een vrouw trekt. Het incident volgt nog geen twee weken na een hardhandige tussenkomst op een vlucht van concurrent United. Het incident op de vlucht escaleerde, waarbij passagiers het opnamen voor de huilende vrouw. Alles werd gefilmd door medepassagiers en de video is intussen druk bekeken op sociale media.
“We hebben het filmpje gezien en hebben al een onderzoek geopend”, aldus een woordvoerder van American Airlines. “Wat we zien geeft onze waarden en hoe we zorg dragen voor onze klanten niet weer”, klinkt het nog. De betrokken steward is voor de duur van het onderzoek geschorst.
Nog geen twee weken geleden dook al een video op van een incident op een vlucht van United Airlines, waarbij een passagier uit een overboekt vliegtuig wordt gesleurd. De maatschappij liep enorme imagoschade op wegens het voorval, en topman Oscar Munoz bood publiekelijk zijn excuses aan.

bron: Belga