Enorme drukte op Schiphol zorgt voor veel gemiste vluchten

Door de meivakantie is het op de Nederlandse luchthaven Schiphol extreem druk. Tientallen mensen hebben er hun vlucht gemist door de lange rijen. Ook zondag en maandag rekent Schiphol op enorme aantallen reizigers.
“Voor zaterdag rekenden we op 190.000. Zondag en maandag gaan we over de 200.000”, zegt een woordvoerster over de reizigersdrukte. Dat zijn aantallen die normaal gesproken in de zomer worden gehaald. “Dramatisch”, zegt luchtvaartmaatschappij KLM.
Nederland viert de meivakantie en trekt erop uit. Een woordvoerster van de luchthaven: “We doen ons best en werken er hard aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen”. Er is extra personeel ingezet.
Sinds de paasdrukte missen dagelijks gemiddeld zestig KLM-reizigers hun vlucht door de lange rijen, meldt KLM. Zaterdag zal dat oplopen tot honderd, zegt een woordvoerster van de vliegmaatschappij. “Dramatisch voor onze klanten”. Dat aantal was nog veel hoger geweest als KLM niet had besloten veel vluchten te laten wachten. “Dan kunnen mensen uit de rij toch nog mee”. Zaterdag zijn zeker 55 vluchten expres vertraagd.
Op sociale media doen mensen hun beklag over de lange wachtrijen op de luchthaven. “De gekte op Schiphol” en “Schiphol is horror”, twitteren reizigers.

Bron: Belga