Oude merrie ontfermt zich over ouderloos kalfje

Oude merrie ontfermt zich over ouderloos kalfje
Screenshot Facebook / ABC Western Queensland

Een oude merrie in de Australische deelstaat Queensland is de onverwachte adoptiemoeder van een kalfje. 

Veehouder Gerda Glasson ontdekte het jonge koetje toen ze haar paarden ging controleren. “Ik dacht dat het kalf verdwaald was en op zoek was naar haar moeder”, vertelt Glasson bij ABC News. “Maar het jong bleef in de buurt van Moonshine. Zoiets heb ik nog nooit gezien.”

Moonshine is een 16-jarige merrie, die nooit eerder een jong dier heeft opgevoed. Ze heeft één keer gejongd, maar dat veulen is overleden. “Misschien denkt ze dat dit haar kans is om een moeder te zijn”, aldus Glasson.

Wow – not something you see everyday when you go out to check on the horses 🐴 Moonshine's owners were startled to find she'd made a little friend in an orphan calf.Read the story: http://ab.co/2oWReag📹: Gerda Glasson, Thargomindah

Posted by ABC Western Queensland on Tuesday, 18 April 2017

Het oude paard produceert geen melk. De landbouwers helpen dus met de voeding van het kalf, onder het toeziend oog van Moonshine. Hoewel de Glassons verbaasd zijn over het ongewone duo, geeft Gerda toe dat het niet kan blijven duren. “Het is niet mogelijke om een kalf mee te nemen naar polocrosse-wedstrijden te nemen. Dat zou nogal een zicht zijn”, besluit de veehouder.