FlatOut: comeback met gemengde gevoelens

Na enkele jaren is de geflipte racegame FlatOut terug van weggeweest. Op het programma: fun, crashes, verfrommeld staal en zotte proeven.

Begin jaren 2000 zette de FlatOut-saga de erfenis van het mythische Destruction Derby verder met arcaderaces aan het stuur van schrootbakken waarmee je zoveel mogelijk schade moest aanrichten aan de decors en je tegenstanders. Daarmee zorgde de game voor een leuke en originele toets.

De franchise reed zich na verloop van tijd wat vast, maar is nu helemaal terug in een versie van de Franse studio Kylotonn (WRC 5 en WRC 6). Dit vierde hoofdstuk behoudt het DNA van de serie, met 27 wagens en 20 volledig vernielbare circuits. Naast de klassieke races pakt Total Insanity ook uit met een Assault-modus met wapens en met een Arena- en Stunt-modus, zoals in de goeie ouwe tijd.

Of je nu solo of met anderen speelt, de fun is op de afspraak. Jammer genoeg kan dat niet gezegd worden van de graphics. Die zien er gedateerd uit en komen nooit in de buurt van de huidige games. Andere minpunten: het ontbreken van een lokale multiplayermodus met splitscreen en de kalibratie van de AI van je concurrenten (veel te sterk).

Leuk voor een paar uurtjes, maar zeker geen € 60 waard.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
FlatOut