Vlaams parlementslid Christian Van Eyken moet terechtstaan voor moord

Vlaams parlementslid Christian Van Eyken moet terechtstaan voor moord

Vlaams parlementslid Christian Van Eyken (UF) en Sylvia B., zijn voormalige parlementaire medewerkster met wie hij een relatie zou gehad hebben, moeten allebei voor de correctionele rechtbank terechtstaan voor de moord op B.’s ex-man Marc Dellea. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het Brusselse parket. De twee ontkennen elke betrokkenheid bij de feiten. De 45-jarige Marc Dellea werd op 8 juli 2014 om het leven gebracht met een kogel in het hoofd. Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek en dat leidde uiteindelijk naar Sylvia B. en UF-politicus Christian Van Eyken. In oktober 2015 werd Sylvia B. dan door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord en op 27 januari was het de beurt aan Christian Van Eyken. Een dag later werd de man al vrijgelaten omdat het aanhoudingsbevel niet ondertekend was.

Begin 2017 sloot de onderzoeksrechter zijn dossier af en maakte het over aan het parket. Dat liet de onschendbaarheid van Christian Van Eyken opheffen en vervolgt zowel de parlementariër als zijn assistente voor moord. Beiden hebben steeds elke betrokkenheid bij de dood van Marc Dellea met klem ontkend. Een datum voor het proces is er nog niet.
Intussen moeten Christian Van Eyken en Sylvia B. zich aanstaande maandag 24 april ook voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor schriftvervalsing en oplichting. Van Eyken wordt ervan verdacht te hebben gelogen over de diploma’s van Sylvia B.bron: Belga