Politie Mechelen-Willebroek lanceert grootse rekruteringscampagne

Politie Mechelen-Willebroek lanceert grootse rekruteringscampagne

De lokale politie Mechelen-Willebroek is op zoek naar nieuw talent en doet dit via een groots opgezette rekruteringscampagne. Vier agenten van het korps worden het gezicht van de campagne. Bedoeling is het korps niet alleen uit te breiden, maar vooral ook meer divers te maken. De campagne is opgevat als een soort talentenjacht. Met een knipoog naar “The Voice” wordt in Mechelen-Willebroek gezocht naar “The Force”. De vier campagnegezichten – Jinnih, Lina, Leo en Sven – zullen in het straatbeeld opduiken op affiches, banners, maar ook via online filmpjes en spotjes. De vier zullen tijdens verschillende evenementen in de komende maanden hun opwachting maken en zo de verschillende taken van politieagenten in de kijker zetten. “Ze zullen in gesprek gaan met jongeren en de job van agent beter zichtbaar maken”, zegt korpschef Yves Bogaerts. Er werd bewust gekozen om echte agenten uit het korps in te zetten en niet met acteurs te werken. “Heb je interesse maar twijfel je nog? Dan kan je altijd bij ons terecht.” Met behulp van virtual reality kunnen jongeren aan den lijve ondervinden hoe het met hun observatievermogen gesteld is.

Met al deze inspanningen wil politie Mechelen-Willebroek een zo breed mogelijk publiek bereiken: man, vrouw, jong, wat ouder, enzovoort. Het is geen geheim: men wil ook meer kleur in het politiekorps. “Deze rekruteringscampagne richt zich daarom ook in het bijzonder tot jongeren met een migratieachtergrond”, zegt Bart Somers, burgemeester van Mechelen. “Ons team wil een representatief uithangbord zijn van de stad waarin we wonen. Diversiteit maakt het verschil. Alleen samen met jongeren uit andere gemeenschappen, kunnen we werken aan een politie voor iedereen.”

De campagne is een aanvulling op de rekrutering die de federale politie via JobPol doet. “Ons doel is vooral om in de eigen regio jongeren te triggeren om in het parcours te stappen dat leidt naar de politieschool”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van PZ MeWI. “Pas als ze dat parcours hebben voltooid, kunnen ze bij ons, of in een ander korps, aan de slag.”

bron: Belga