Europa League - "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht verlaat het Europees voetbal met opgeheven hoofd. Sporting verloor in de verlengingen met 2-1 van Manchester United in de terugwedstrijd van de kwartfinales. De heenmatch in het Constant Vanden Stock-stadion was op 1-1 geëindigd. Anderlecht-trainer André Weiler is tevreden met de prestaties van zijn ploeg, terwijl trainer José Mourinho toegaf dat zijn Manchester-United niet volledig domineerde. "We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld", aldus Weiler. "Helaas is het resultaat niet al te goed. We zijn er erin geslaagd Manchester bij te benen, maar hebben geen tweede doelpunt kunnen scoren. Indien er een doelpunt gescoord wordt in de verlengingen, is het altijd moeilijk om nog terug te komen. We hebben in het begin van het seizoen kritiek gekregen, en ik had gezegd dat we tijd nodig hebben. Ik ben heel trots op de manier waarop de ploeg is geëvolueerd. Ik ben trots op de spelers."

Manchester-trainer Jose Mourinho stelt dan weer dat zijn ploeg tijdens de wedstrijd niet volledig domineerde. "We hebben 17 schotten richting doel gehad, en 10 daarvan waren binnen het kader, of iets in die aard. Als we naar de cijfers kijken kunnen we denken dat we volledig hebben gedomineerd, maar dat is niet het geval", geeft hij toe op BT Sport. "Op het moment dat we een middenvelder (Fellaini) hebben toegevoegd, zijn we begonnen de wedstrijd te domineren. Dat was een risico, maar met 1-1 moesten we scoren. We zullen alles geven voor de Europa League wanneer het mathematisch niet meer mogelijk is om ons te kwalificeren (voor de Champions League. Maar dat is een belangrijke trofee, en we moeten blijven vooruitgaan." De trainer voegt nog toe dat het donderdag duidelijk is geworden waar de moeilijkheden zitten. "We verwachten ons niet aan een gemakkelijke wedstrijd in de halve finale", zegt hij.

Over de knieblessure van Zlatan Ibrahimovic zegt Mourinho nog dat "het nieuws niet goed is". "Ik niet dat het om kleine blessures gaat", zegt hij, zo ook verwijzend naar de blessure van Marcus Rojo. "Ik wacht liever tot alle onderzoeken zijn afgerond alvorens uitspraken te doen. Ik ben trainer, geen dokter. Maar het is geen goed nieuws denk ik."

bron: Belga