Zo krijg je een kraaknet huis in amper 30 minuten

Huis schoonmaken in 30 min
Foto Pexels

Ben je zo iemand die het huishouden net iets te vaak op de lange baan schuift? Dan hebben we goed nieuws. Met deze tips krijg je woning weer spik en span in amper een 30 minuten tijd.

Minuut 1 – Een streepje muziek
Muziek verhoogt de productiviteit en de concentratie. Kies voor een playlist met een lekkere beat, zodat je de volle dertig minuten vol vuur blijft kuisen.Minuut 2 – Gooi de ramen open
Verdrijf eetgeur of andere muffe luchtjes en zet het raam enkele minuten wagenwijd open.

Minuut 3 – Neem de gang onder handen
Dit is het eerste wat je gasten te zien krijgen, dus zorg ervoor dat dit onderdeel er piekfijn bij ligt. Stop rondslingerende schoenen dus in de kast en bewaar je jassen tijdelijk in de kast. Zo hebben je gasten plaats om hun eigen spullen onder te brengen.

Minuut 8 – Een kraaknet wc
Spuit wat toiletreiniger in de wc-pot en laat het product inwerken. Intussen haal je een doekje met glasreiniger over de spiegel en door de wastafel. Tot slot haal je nog een keer de toiletborstel door te wc-pot en spoel je de resterende toiletreiniger door.

Minuut 14 – Tijd om de keuken onderhanden te nemen
Het element dat in de keuken het meest in het oog springt is zonder twijfel het fornuis. Zorg er dus voor dat dat er piekpijn bijligt. Verwijder met een doekje met warm water het ergste vuil. Schrob daarna met een sponsje met heet water en afwasmiddel de aangekoekte restjes weg. Droog het geheel af met een theedoek en alles ziet er weer uit als nieuw.

Minuut 20 – Maak het gezellig in je woonkamer
Zorg dat alle lege verpakkingen, folders en ander afval niet nodeloos ligt rond te slingeren. Als wat in de weg ligt, gooi je simpelweg in een vuilniszak. Tijdschriften, boeken en post orden je best gewoon netjes op stapels. Voor de afwerking kan je eventueel de kussens nog opschudden.

Minuut 25 – Neem de vloeren onder handen 
Als alles opgeruimd is, geef je het huis een snelle beurt met de stofzuiger. Concentreer je daarbij op de kamers waar de gasten komen, de rest kan je gerust links laten liggen. Vergeet zeker niet de plinten ook even af te stoffen, dat geeft een opgeruimde indruk

Minuut 29 – Geef je gasten een warm welkom
Sluit alle deuren van de kamers die je gasten niet mogen zien en verwelkom ze met open armen.