New Yorkse bar combineert drinken met het goede doel steunen

New Yorkse bar combineert drinken met het goede doel steunen
Foto Pexels

Het goede doel helpen terwijl je geniet van je lievelingscocktail klinkt utopisch, maar in een New Yorkse bar is het gewoon mogelijk. 

Coup is een reactie op het beleid van president Trump. Een aantal New Yorkers met invloed in het horecawereldje zagen met lede ogen aan hoe de nieuwe regering de financiering van een aantal organisaties drastisch verminderde. Om die instellingen een hart onder de riem te steken, besloten Ravi DeRossi een nieuwe kroeg op poten te zetten.

Het principe is eenvoudig. Coup is de perfecte kruising tussen een hippe tent en een vzw. Wie een drankje bestelt, krijgt een houten munt. Die kan gedeponeerd worden in tal van potten, die elk een liefdadigheidsinstelling, zoals bijvoorbeeld burgerrechtenorganisatie ACLU, voorstellen. Op het einde van de maand wordt de winst volledig verspreid over die organisaties. Het enige dat de klant nog moet doen is genieten.

Tal van bekende cocktailexperts zullen regelmatig achter de bar te vinden zijn, als vrijwilligers. Zij kunnen een doel naar keuze promoten, terwijl ze drankjes uitschenken.

“We profileren ons niet als een anti-Trump”, verduidelijkt DeRossi bij Thrillist. “We zetten ons in voor goede doelen die onze hulp kunnen gebruiken. Op dit moment zijn dat de organisaties die hun subsidies van de overheid in rook zien opgaan.”