Weerbericht – Droog maar nachtelijke vrieskou

Woensdag blijft het droog met in de voormiddag brede opklaringen. In de loop van de dag ontstaan er opnieuw meer wolkenvelden. Het is erg fris met maxima tussen 4 graden op de Hoge Venen en 8 tot 10 graden in Vlaanderen. Er staat een goed voelbare noordoostenwind. Dat meldt het KMI. Woensdagavond en -nacht blijft het droog en wordt het lichtbewolkt tot helder. Het gaat op de meeste plaatsen vriezen tussen -3 en -5 graden in Hoog-België en tussen -2 en tussen 0 graden in de andere streken. De wind wordt zwak en veranderlijk.
Donderdag wordt het eerst droog met brede opklaringen. In de loop van de dag vormen er zich enkele stapelwolken, vooral dan in het oosten van het land. Op het einde van de dag verschijnen er hoge wolken in het westen. De maxima schommelen tussen 7 of 8 graden op de Ardense hoogten en 11 of 12 graden in Vlaanderen.
Vrijdag is het zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. De maxima halen tot 14 of 15 graden in het centrum. Na de doortocht van een regenzone vrijdagnacht en zaterdagochtend wordt het zaterdagnamiddag wisselend bewolkt met enkele buien. Het wordt niet warmer dan 11 of 12 graden.
Zondag en maandag overheerst de bewolking, maar de kans op neerslag daalt. Het wordt nog 1 graadje frisser.

bron: Belga