Barcelona hoopt op een nieuw mirakel

Barcelona-Juventus

Barcelona moet vanavond hopen op een mirakel in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League. Ze verloren de heenwedstrijd met 3-0 in Juventus. In de andere wedstrijd verdedigt Monaco een voorsprong tegen Dortmund.

Niemand durft nog voorspellen dat Juventus al geplaatst is na het Catalaanse huzarenstuk in de vorige ronde. Toen moesten de jongens van coach Luis Enrique tegen PSG een 4-0 achterstand goedmaken. Uiteindelijk werd het in het eigen Camp Nou 6-1, niets minder dan een mirakel.

Aanvallen!

“Er is maar één optie: aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. Daarna misschien heel even gas terugnemen en dan weer aanvallen”, zei Luis Enrique op een persconferentie. Hij verwacht dat vier goals niet zullen volstaan om de 3-0 achterstand goed te maken. De kans is volgens de Spanjaard groot dat Juventus ook scoort. De Italianen kunnen in elk geval rekenen op wonderkind Paulo Dybala, die in de heenmatch twee van de drie doelpunten voor zijn rekening nam. Dybala moest afgelopen zaterdag tegen Pescara gewisseld worden met een enkelblessure, maar zegt zelf speelklaar te zijn.

Bomaanslag

In de andere wedstrijd die vanavond gespeeld wordt, ontvangt Monaco Dortmund. De heenwedstrijd werd in mineur afgewerkt een dag na de bomaanslag op de spelersbus van Borussia. De Duitsers overwogen even zich terug te trekken uit het toernooi, maar treden toch aan. Ze verloren de heenmatch wel met 2-3.

Trainer Thomas Tuchel van Dortmund hoopt te kunnen rekenen op Sven Bender, die afgelopen weekend tegen Frankfurt geblesseerd gewisseld moest worden. De wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt werd uiteindelijk gewonnen met 3-1. De Spaanse verdediger Marc Bartra, die gewond geraakte bij de bomaanslag, zal er zeker niet bijzijn. Hij is zo’n vier weken buiten strijd met verwondingen aan de hand en arm.