Rechtbank Antwerpen – Moeder staat in september terecht voor moordpoging op dochters

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag een datum geprikt waarop de zaak van Mireille G. (51) behandeld wordt. De moeder uit Schoten zal zich op 1 september moeten verantwoorden voor de moordpoging op haar tweelingdochters van 14. Mireille G. was in de nacht van 27 op 28 september 2015 de slaapkamer van haar dochters binnengeslopen en had één van de meisjes de keel proberen over te snijden. Het kind raakte zwaargewond, maar kon zich toch nog samen met haar tweelingzus – die mogelijk het volgende slachtoffer zou worden – uit de voeten maken.

De vrouw werd in de woning gearresteerd en aangehouden voor dubbele moordpoging. Ze bleek al een tijdje met psychologische problemen te kampen. Na drie maanden voorhechtenis werd ze vrijgelaten onder voorwaarden. Ze moest zich laten opnemen in de psychiatrie en mocht geen contact meer hebben met haar dochters, die nu bij hun vader wonen.
Mireille G. werd toerekeningsvatbaar bevonden en zal meteen na de gerechtelijke vakantie voor de rechtbank moeten verschijnen.

bron: Belga