Temperatuur duikt deze week opnieuw omlaag

Temperatuur duikt deze week opnieuw omlaag
Belga / P. Francois

De komende dagen koelt het verder af met kans op nachtvorst, meldt het KMI. Morgen worden er in Hoog-België winterse buien verwacht en ook elders in het land kan er natte sneeuw vallen.

De aangename temperaturen van tijdens de paasvakantie hebben misschien de valse indruk gegeven dat de zomer al in het land was, maar niets is minder waar. April staat bekend om zijn grillen en heeft nog wel wat in petto.

Nachtvorst treedt in

Vandaag kregen we een wisselvallig paasmaandag voorgeschoteld, die startte met regenbuien in het zuidoosten van het land, maar in de loop van de namiddag droog weer bracht. Tijdens de nacht zal het open wolkendek zorgen voor een scherpe daling van de temperatuur. In de Ardennen zal er nachtvorst zijn en in het binnenland zal de thermometer minima tussen de 1 en 3 graden aangeven. Die koude zal ook morgen voelbaar zijn.

De dag start namelijk met een actieve buienzone die van noordwest naar zuidoost over het land trekt. Daarbij verwacht het KMI tijdens de ochtenduren winterse buien in Hoog-België en kan er ook elders in het binnenland tijdelijk wat natte sneeuw vallen. Een plaatselijke donderslag is niet uitgesloten.

In de loop van de namiddag wordt het droger en zonniger vanaf het noordwesten. De maxima van 5 of 6 graden in Hoog-België en van 9 tot 11 graden in de andere streken blijven te laag voor de tijd van het jaar. ‘s Avonds en ‘s nachts blijft het droog en krijgen we brede opklaringen. In het binnenland kan het licht vriezen tussen -3 graden op de Ardense hoogten. In het westen liggen de minima tussen 1 en 4 graden.

Enkele dagen hetzelfde

Woensdag bepaalt een hogedrukgebied boven de Noordzee het weer. Het blijft droog met opklaringen en vaak veel wolkenvelden. Het wordt wel erg fris. Ook donderdag blijft het droog met meestal brede opklaringen. Vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het noorden en in de loop van de dag kan er wat lichte motregen vallen.