In de toekomst drinken we water via eetbare balletjes

Als het van enkele Britse ondernemers afhangt, drinken we water binnenkort niet meer uit plastic flessen. De creatievelingen brengen eetbare balletjes op de markt die vloestoffen kunnen bewaren.

Een maand geleden kwamen wetenschappers met hallucinante cijfers op de proppen. Er zouden op dit moment maar liefst vijf biljoen plastic flessen ronddobberen in onze oceanen, goed voor zo’n 250.000 ton. De start-up Skipping Rocks Lab uit Londen wil daar verandering in brengen.

Afbreekbaar zeewier

Volgens de initiatiefnemers is de Ooho, een eetbare balletje, de oplossing. De verpakking bestaat uit biologisch afbreekbaar zeewier. De bal houdt het water bij mekaar, waardoor je het bijzondere flesje in één keer in je mond kan stoppen. Het is niet alleen goed om water bij te houden, maar kan ook gebruikt worden voor frisdrank of alcohol.

Daarnaast maken de uitvinders zich sterk dat de Ooho goedkoper is dan plastic én dat de CO2-uitstoot ligt vijf keer lager ligt.

Crowdfunding

De Britten lanceerden het idee van eetbaar water al in 2013. Nu kunnen ze het product eindelijk op de markt brengen dankzij een crowdfundingsactie. Die bracht al ruim 799.990 pond (zo’n 942.606 euro) op.