Vliegtuig Brussels Airlines maakt noodlanding in Canada voor kritieke passagier

Een vliegtuig van Brussels Airlines heeft zaterdag een noodlanding gemaakt in Goose Bay, Canada. Een passagier aan boord had hartproblemen gekregen. Dat zegt de Belgische vliegmaatschappij aan Nieuwsblad.be. Het vliegtuig, een Airbus A330, was zaterdag omstreeks 11 uur opgestegen vanop Brussels Airport met als bestemming het Canadese Toronto. Alles verliep vlekkeloos boven de Atlantische Oceaan, tot plots onderweg alarm werd geslagen aan boord. Een oudere passagier kreeg hartproblemen.
De Belgische crew nam daarop meteen contact op met de verkeerstoren in de meest oostelijke provincie van Canada, Newfoundland & Labarador. De Canadese verkeersleiders gaven de piloten van de Airbus toestemming om te mogen landen op de luchthaven van Goose Bay. Rond 5.46 uur plaatselijke tijd zette de commandant van Brussels Airlines zijn vliegtuig met succes neer op het tarmac van Goose Bay.
“De passagier bleek uiteindelijk een hartfalen te hebben gehad”, zegt woordvoerder Geert Sciot. “De man is spijtig genoeg overleden. Het vliegtuig is dan enkele uren aan de grond gebleven in Goose Bay. Daarna is het opnieuw kunnen opstijgen en is het met vier uur vertraging in Toronto geland.”
Over de identiteit van de man, alleszins geen Belg, kan Brussels Airlines niets kwijt.

bron: Belga