Meer dan honderd protestmarsen om te eisen dat Trump belastingaangifte bekendmaakt

Betogers zijn zaterdag voorbij het Witte Huis gemarcheerd en het Trump Hotel in het centrum van Washington om van president Donald Trump te eisen dat hij zijn belastingaangifte bekendmaakt.
De mars, een van de meer dan honderd in heel de Verenigde Staten, valt op de traditionele deadline voor burgers van de VS om de gegevens in te dienen om hun federale inkomstenbelasting te bepalen. Ook was er een mars in Palm Beach, Florida, waar Trump het weekend doorbrengt in zijn Mar-a-Lago-resort.
Trump weigerde tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar zijn aanslagbiljet bekend te maken. Nochtans is het al decennialang een traditie dat presidentskandidaten en presidenten die informatie publiek maken.
Trump beweerde dat hij de informatie niet kon vrijgeven omdat er een belastingaudit naar hem liep. Maar experts voerden aan dat er geen enkele wettelijke reden was die hem daarvan kon weerhouden.
Zijn gebrek aan transparantie doet vragen rijzen over de reden waarom Trump de informatie geheimhoudt. Er wordt gespeculeerd dat hij de ware omvang van zijn rijkdom verborgen wil houden, zijn zakenrelaties of nog andere informatie.

bron: Belga