Everton blijft op koers voor Europees voetbal na 24e treffer van Lukaku

door
Belga
Leestijd 2 min.

Everton heeft op de 33e speeldag van de Premier League een 3-1 thuiszege geboekt tegen Burnley. Romelu Lukaku speelde de hele partij en scoorde het derde doelpunt van de Toffees. Kevin Mirallas werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Burnley kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen buitenshuis en dat veranderde ook op Goodison Park niet. Vokes (52.) kon vanop de stip nog wel het openingsdoelpunt van Jagielka (49.) uitwissen, maar de drie punten bleven toch in Liverpool na een eigen goal van Mee (71.) en een treffer van Lukaku (74.). De jarige Steven Defour kwam bij de bezoekers niet van de bank. Everton klimt in het klassement naar een voorlopige vijfde stek, Burnley staat op de veertiende stek.

Christian Benteke hielp Crystal Palace met een kopbaldoelpunt aan een 2-2 gelijkspel tegen Leicester City. De bezoekers kwamen 0-2 voor na goals van Huth (6.) en Vardy (52.), maar moesten na tegentreffers van Cabaye (54.) en Benteke (70.) toch genoegen nemen met een puntendeling. Crystal Palace staat vijftiende, Leicester elfde.

Christian Kabasele viel op het uur in bij Watford, dat een zuinige 1-0 zege boekte tegen Swansea. Capoue maakte vlak voor rust de enige treffer van de partij. Watford blijft tiende in het klassement, Swansea staat achttiende.

Rode lantaarn Sunderland ten slotte, behaalde een 2-2 gelijkspel tegen West Ham. De Hammers kwamen, via Ayew (5.) en Collins (47.), twee keer op voorsprong, maar Sunderland sloeg telkens terug. Een rechtstreekse hoekschop van Khazri (26.) en een rake knal van Borini (90.) bezorgden de Black Cats toch nog een puntje. Jason Denayer speelde de hele partij, Adnan Januzaj mocht een kwartier voor tijd invallen. Sunderland blijft laatste, op negen punten van de veilige zeventiende plaats. West Ham staat twaalfde.

bron: Belga