Binnenkort vlieg je voor 175 euro naar New York

Goed nieuws voor wie verslingerd is aan New York: voor 175 euro vlieg je binnenkort naar The Big Apple. De spotgoedkope vluchten zijn een initiatief van lowcostmaatschappij Ryanair.

Dat de Ierse luchtvaartmaatschappij al een tijdje luidop droomt van goedkope transatlantische vluchten is al lang geen geheim meer. Nu voegt de lowcostmaatschappij de daad bij het woord. De Ierse prijzenvechter heeft een deal gesloten met sectorgenoten Norwegian Airlines en Aer Lingus, die beide al vluchten naar de Amerikaanse stad aanbieden. Via een tussenstop in Ierland zou je zo met één van deze twee maatschappijen van België naar New York kunnen vliegen.

Vanaf september

De Waalse krant La Libre berekende dat je gemiddeld voor 75 euro vanuit Charleroi naar Ierland vliegt. Met Norwegian Airlines of Aer Lingus betaal je ongeveer 100 euro voor een vlucht naar New York. Voor een schamele 175 euro sta ja dus op Times Square. Ryanair is van plan om deze vluchten aan te bieden vanaf september 2017.

Het enige jammere aan dit nieuws is dat de Noorse lowcostairline Norwegian Air al verschillende keren in opspraak gekomen vanwege de dubieuze arbeidsvoorwaarden waaraan het zijn personeel te werk stelt. Zo werd het bedrijf al beschuldigd van sociale dumping, omdat ze vaak beroep doen op goedkoper Aziatisch personeel.

Ook voor Ryanair is dit plan niet zonder risico’s. In het verleden gingen maatschappijen als Skytrain en Zoom Airlines al op de fles door de goedkope transatlantische vluchten.