Overspelige gouverneur treedt af nadat vrouw hem betrapt

Gouverneur Bentley (foto links) en gouverneur Inslee (foto rechts)
Foto Flickr

De gouverneur van de Amerikaanse staat Alabama werd door zijn eigen vrouw betrapt op vreemdgaan. Dat heeft nu geleid tot zijn ondergang en aftreding.

De 74-jarige Robert Bentley had onder andere geknoeid met de financiering van zijn verkiezingscampagne, maar het was zijn vrouw Dianne die voor de doodsteek zorgde. Een onderzoek werd geopend nadat bleek dat hij een affaire had met zijn dertig jaar jongere medewerkster, Rebekah Mason. Bovendien zette Bentley zijn personeelsleden onder druk zodat zij hierover zouden zwijgen.De vrouw, ondertussen zijn ex, verzamelde al sinds 2013 materiaal om het overspel van haar man te bewijzen. De gouverneur maakte het mevrouw Bentley daarbij niet echt moeilijk. Hij gebruikte zijn iPhone van het werk om berichten naar zijn minnares te sturen. Hij was alleen een klein detail vergeten: zijn telefoon is gesynchroniseerd met de iPad die hij aan zijn vrouw had gegeven. Niet zo snugger dus.

Tuchtprocedure

Dianne ging nog verder. Ze stopte een bandrecorder in haar handtas en liet die achter bij haar man terwijl ze ‘even een wandeling ging maken’. Zo hoorde ze hem van alles aan de telefoon zeggen tegen Mason. Toen de man ontdekte waar zijn vrouw mee bezig was, onderdrukte hij zijn personeel om van dat bewijsmateriaal af te geraken, maar zijn ondergang was al begonnen. Er werd een procedure opgestart om hem af te zetten en uiteindelijk nam hij zelf ontslag.