Taxichauffeur bevestigt verhaal Nainggolan aan Metro

Taxichauffeur bevestigt verhaal Radja Nainggolan
Belga / B. Fahy

Radja Nainggolan heeft steun gekregen in zijn verweer tegen de beschuldigingen van dronken rijden. Een taxichauffeur bevestigt ons dat hij de Rode Duivel op de dag de politiecontrole afgezet heeft bij een auto die in panne stond.

Radja Nainggolan bevindt zich maar weer eens in een mediastorm. Verschillende media meldden eerder dat de middenvelder van AS Roma dronken achter het stuur zat, de dag na het gelijkspel van de Rode Duivels tegen Griekenland en twee dagen voor de oefenwedstrijd in Rusland. Zelf ontkent de ‘Ninja’ de beschuldigingen en hij krijgt nu steun van zijn taxichauffeur.

“Hij vroeg naar een garage voor zijn auto”

“Ik heb Nainggolan zondag 26 maart, de dag na de wedstrijd tegen Griekenland, opgepikt aan het hotel waar ook de U19 logeerden”, vertelt G.S. aan Metro. “Hij wilde dat ik hem naar zijn auto bracht, die duidelijk in panne stond. Onderweg vroeg hij me of ik ergens een garage kende die zijn wagen kon herstellen. Een kwartier later ben ik nog eens langs de witte Audi gepasseerd en toen waren er ook al vrienden van hem gearriveerd.”

De taxichauffeur kreeg niet de indruk dat er de nacht voordien iets met de Rode Duivel was gebeurd. “Hij kwam heel rustig en vriendelijk over. Hij leek me helemaal niet geagiteerd of nog dronken van de avond ervoor.”

Platte band

De getuigenis van de taxichauffeur lijkt het verhaal van Nainggolan te bevestigen. De middenvelder zegt namelijk dat hij langs de kant van de weg was gaan staan omdat een van zijn banden plat was. Een vriend van hem, die eerst achter het stuur had gezeten, zou naar huis zijn gewandeld om zijn eigen auto te gaan halen.

Radja zegt dat hij toen zelf op de bestuurderstoel is gaan zitten, maar niet gereden heeft. Toen de politie langskwam, heeft hij een alcoholtest afgelegd en het resultaat lag volgens hem juist boven het maximum. Dus niet de twee promille waarvan sprake is, aldus de AS Roma-speler. Hij betaalde ter plekke een boete van 1.200 euro, omdat zijn officiële verblijfplaats niet in België, maar in Rome ligt.

Nainggolan liet al weten het hier niet bij te laten en wil klacht indienen tegen de agent die de controle uitvoerde. Ook de taxichauffeur vindt het raar hoe het nieuws naar buiten is gekomen. “Alleen de politie was hiervan op de hoogte. Dan moet het een agent zijn geweest die het gelekt heeft”, aldus G.S., die van collega’s vernam dat de ‘Il Ninja’ niet de enige Rode Duivel was die die avond in de discotheek rondhing. (xvdl)