De originele Tamagotchi is opnieuw te koop

De originele Tamagotchi is opnieuw te koop
Wikipedia / Thomasz Sienicki

In Japan kunnen fans van retro-spelletjes hun hart ophalen. De Tamagotchi, het elektrische ‘huisdiertje’ uit de jaren 90, ligt daar in zijn originele uitgave opnieuw in de winkelrekken.

Het speelgoed uit onze jeugd is aan en revival toe en dat is de makers van de Tamagotchi ook niet ontgaan. Voor wie niet weet wat dat is: een Tamagotchi was een elektronisch speelgoed dat niet groter was dan je handpalm. In het speelgoed huisde een ‘diertje’, dat op bepaalde tijdstippen eten moest en verzorgen, anders stierf het.

Voor een spotprijsjeHet speeltje was een razend succes in de jaren 90 en komt nu terug op de markt. In Japan ligt de originele versie opnieuw in de winkelrekken. Daar kost het speeltuig 16,5 euro, een koopje in vergelijking met de prijs vroeger.

Geïnteresseerden kunnen het in Japan aankomen en naar hier laten verschepen of eens rondneuzen op eBay. Daar worden heel Tamagotchi doorverkocht. Daar gaan de prijzen van 11 euro voor een geopend exemplaar en 70 euro voor het speeltje in de originele verpakking.