Fotograaf van populairste Instagramfoto ooit toont zijn nieuwste werk in Brussel

Awol Erizku nam de meest gelikete foto op Instagram
Facebook / Awol Erizku

Awol Erizku heeft Brussel gekozen om zijn werk voor het eerst in Europa voor te stellen. Erizku is de fotograaf achter de meest gelikete foto op Instagram aller tijden, waarop Beyoncé poseert met haar zwangere buik.

De tentoonstelling ‘Purple reign’ van de artiest uit L.A. is vanaf 21 april bij de galerij Stems in Brussel te zien. Voor deze expositie liet de kunstenaar zich inspireren door een mixtape van de Amerikaanse rapper Future. Bij elk nummer van de tape maakte hij een foto, een schilderij of een sculptuur.

Erizku zoekt online en op straat naar modellen voor klassieke portretten. Zijn beelden zijn vaak geïnspireerd door de meest gerenommeerde naamloze vrouwen uit de kunstgeschiedenis. Zo maakte hij – naast de foto van Beyoncé – zijn bekendste werk Girl with a Bamboo Earring met als inspiratie het schilderij The Girl with a Pearl Earring.

De foto waarmee Beyoncé aankondigde dat ze zwanger is van een tweeling kreeg intussen al bijna 11 miljoen likes. Beyoncé gebruikte het beeld om aan te kondigen dat ze zwanger was van een tweeling.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on