Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund – FIFA en UEFA veroordelen aanval

Bomexplosie spelersbus Borussia Dortmund - FIFA en UEFA veroordelen aanval

De internationale en Europese voetbalbond hebben de aanval op de spelersbus van Borussia Dortmund scherp veroordeeld. “De FIFA veroordeelt de incidenten in Dortmund in de krachtigste bewoordingen”, zei voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond. “Onze gedachten zijn deze avond na deze onverklaarbare gebeurtenissen bij de club en de fans van Borussia en AS Monaco.”
Aleksander Ceferin, de voorzitter van de Europese bond UEFA, zei dankbaar te zijn dat de autoriteiten en beide clubs met “gezond verstand” op de situatie hebben gereageerd. “Het was de juiste beslissing om de wedstrijd uit te stellen. De veiligheid van de fans, spelers en officials staat altijd voorop”, zei hij.
De spelers waren dinsdag rond 19u met hun spelersbus op weg van het spelershotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco, toen verschillende explosies plaatsvonden bij de bus. Daarbij raakte Dortmund-verdediger Marc Bartra gewond. Om 20u30 werd besloten om de partij uit te stellen, het duel zal woensdag om 18u45 gespeeld worden en de politie voorziet verscherpte veiligheidsmaatregelen.
De politie gaat uit van een gerichte aanval op de Duitse ploeg.

bron: Belga