Zwembad ‘Sky Pool’ laat je 150 meter in de lucht zwemmen: niet voor mensen met hoogtevrees

Een luxe-appartementsgebouw in Texas heeft een zwembad met een doorzichtige vloer. Het zwembad voor waaghalzen bevindt zich op de 40ste verdieping, ruim 152 meter boven de grond.

Bewoners van het appartementsgebouw kunnen een plons wagen in het bijzondere zwembad. Ook al lijkt het alsof je in de lucht zwemt, eigenlijk wandel je op een plexiglas dat 20 centimeter dik is. Geruststellend, toch?

Een moedige zwemmer heeft bovenstaand filmpje gemaakt. Op de beelden is de overgang te zien van het gewone zwembad naar het uitzicht op de straatkant dat – een nietsvermoedende bezoeker zou het maar eens meemaken – menig mensen een hartstilstand zou kunnen geven. Als je langs onder kijkt, krijg je een beter beeld van de vloer en zie je ook de niet zo bemoedigende afwezigheid van een vangnet of hek.

Slechts een klein deel van het zwembad helt over de rand van het gebouw. Het bad strekt zich 3 meter uit over de rand en heeft de bijnaam ‘Sky Pool’ gekregen.

Het Market Square Tower-gebouw heeft met zijn ‘Sky Pool’ het hoogste zwembad in Texas. voor een studio in het gebouw tel je omgerekend 1.704 euro per maand neer. Voor een penthouse betaal je 17.667 euro per maand.

Market Square Tower
Helemaal bovenaan het gebouw ‘Market Square Tower’ bevindt zich het zwembad met glazen vloer. Facebook / Market Square Tower