Tegen de ziekenhuisregels in mag terminale patiënt genieten van sigaret en glas wijn

Tegen de ziekenhuisregels in mag terminale patiënt genieten van sigaret en glas wijn
Facebook / Aarhus Universitetshospital

Een Deens ziekenhuis heeft de laatste wens van een 75-jarige terminale patiënt ingewilligd. De man mocht in het ziekenhuisbed roken en een glas wijn drinken, hoewel dat indruist tegen de regels.

Het Universitair Ziekenhuis van Aarhus heeft het verhaal van Carsten Flemming Hanssen gedeeld. De terminaal zieke Deen werd opgenomen met een slagadergezwel in de buik en interne bloedingen. De artsen besloten dat behandeling zinloos was. Het medische personeel maakte bijgevolg werk van een waardige dood.

Dat hield in dat zijn laatste wens ingewilligd zou worden. Die was eenvoudig: de zonsondergang aanschouwen onder het genot van een glas witte wijn en een sigaret. Hoewel de regels van het ziekenhuis roken niet toestaan, besloot het verpleegkundig personeel in samenspraak met de familie om Carsten naar het balkon te brengen. De verplegers achtten een laatste wens belangrijker dan regels.

De mooie daad van de verpleegkundigen ontvangt heel wat positieve reacties op Facebook. Intussen verzamelde het bericht al meer dan 70.000 likes.

EN VÆRDIG DØD PÅ HOSPITALETI dag sov Carsten Flemming Hansen stille ind på Aarhus Universitetshospital. Få dage…

Posted by Aarhus Universitetshospital on Friday, 7 April 2017