Mooie liedjes duren niet lang

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het zachte en zonnige lenteweer zondag blijft niet duren. Vanaf morgen wordt het wisselvallig en een pak frisser, bericht het KMI. Maandag wordt het zwaarbewolkt met soms kans op wat gedruppel. In de loop van de namiddag komen er enkele opklaringen vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 14 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit noordwest.

's Avonds en 's nachts wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft overal droog. De minima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 5 graden aan de kust. De matige noordwestenwind wordt geleidelijk aan zwak. Dinsdag verwacht het KMI wolken en perioden met zon. Het blijft nagenoeg droog met slechts lokaal kans op een bui. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 13 of 14 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen.

Woensdag blijft het overwegend droog met eerst opklaringen en later overdag een toenemende bewolking. Woensdagavond en -nacht valt er soms lichte regen. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. Donderdag is er vooral over het oosten en het noordoosten wel kans op een paar buien, maar blijft het opnieuw in vele streken grotendeels droog. Zon en wolken wisselen elkaar af bij frisse maxima tussen 8 en 12 graden. Vrijdag krijgen we droog weer met opklaringen en maxima tot 14 graden. Volgend weekend vergroot de kans op regen, buien en een strakke noordwestenwind. De maxima liggen rond een bescheiden 12 graden.

bron: Belga