Stoffel Vandoorne is "beetje ontgoocheld" na zestiende plaats in kwalificaties

door
Belga
Leestijd 2 min.

Stoffel Vandoorne reed zaterdag in zijn McLaren-Honda de zestiende chrono in de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van China. Net als twee weken geleden in Australië eindigde het voor de West-Vlaming in Q1. "Na de oefensessie voelde ik mij vanmorgen vrij comfortabel in de wagen, maar jammer genoeg duurde het iets langer dan verwacht voor ik de baan op kon voor Q1. Er was wat vertraging en dus moesten we ons programma in sneltempo afwerken. Ik ben een beetje ontgoocheld omdat de kans er zeker was om Q2 te halen", zegt Vandoorne, die als zestiende net naast de top 15 greep die doorstootte naar de tweede kwalificatiefase.

Fernando Alonso, de Spaanse ploegmaat van Vandoorne, haalde Q2 wel en reed de dertiende tijd. "Het was geen ideale sessie maar elke kilometer hier is voor mij waardevol. Ik leer elke ronde veel bij", gaat Vandoorne verder. "De omstandigheden variëren, gisteren was het nat en vandaag helemaal droog, maar over het algemeen voel ik mij sinds het begin van het weekend redelijk op mijn gemak."

Vrijdag kwamen de rijders door de dichte mist in Shanghai amper in actie tijdens de eerste oefensessies. "Daar was weinig aan en morgen voorspellen ze opnieuw nattigheid, maar we zullen zien. Als het morgen regent, zal dat voor iedereen aanpassen zijn. Daar liggen dus misschien kansen voor ons. Die willen we dan ook grijpen."

De Grote Prijs van China, de tweede manche van het WK, start zondagmorgen om 8u Belgische tijd.

bron: Belga