Lewis Hamilton verovert pole, Vandoorne rijdt zestiende tijd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) start morgen/zondag vanuit polepositie in de Grote Prijs van China, de tweede manche van het WK Formule 1. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) reed zaterdag de zestiende kwalificatietijd.

Hamilton, drievoudig wereldkampioen, klokte op het circuit van Shanghai een rondje in 1:31.678 (een baanrecord). Hij was daarmee 186 duizendsten sneller dan de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari). Voor de 32-jarige Hamilton is het de 63e polepositie uit zijn carrière, de tweede dit seizoen nadat hij twee weken geleden ook al de pole pakte in Australië. Hij moest de zege toen wel aan Vettel laten.

Op de tweede startrij staat de Fin Valtteri Bottas (Mercedes), die amper 1 duizendste trager was dan Vettel, naast zijn landgenoot Kimi Räikkönen (Ferrari). Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) reed zaterdag de zestiende tijd en werd uitgeschakeld tijdens de eerste kwalificatiefase (Q1). Hij vertrekt zondag vanaf de op twee na laatste startrij. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso reed de dertiende chrono.

De Nederlander Max Verstappen kende in zijn Red Bull problemen met de software van de motor en kon daardoor pas de negentiende tijd laten optekenen. Het jonge toptalent start op de laatste rij en staat dus voor een heuse inhaalrace.

De Grote Prijs van China start zondagmorgen om 8u Belgische tijd.

bron: Belga