Zonnig weekend, daarna fris en wisselvallig

Zonnig weekend

Deze namiddag blijft het rustig en droog, met zonnige perioden en soms lage wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 12 graden aan de kust tot 15 graden in de rest van het land, afhankelijk van de zon. Er waait een matige noordwestenwind. Vannacht kans op nevel en mist bij minima van 2 tot 8 graden. Dat meldt het KMI. Morgen begint nog overwegend bewolkt, met enkel in het westen al opklaringen. In de loop van de dag krijgen we overal overwegend zonnig weer, bij maxima tussen 12 en 16 graden.

Zondag wordt een mooie lentedag, met veel zon en temperaturen tot 22 graden, bij een zwak lentebriesje uit zuidelijke richtingen.

Begin volgende week nemen de temperaturen een duik. Maandag komen de maxima niet veel hoger dan 14 graden. Het wordt ook zwaarbewolkt, met perioden van lichte regen. Later op de dag wordt het licht wisselvallig vanaf het noorden, en wisselen buien en opklaringen elkaar af.

Dinsdag blijft het meestal droog, maar blijft het wel bewolkt en fris met temperaturen rond 13 graden. Woensdag, donderdag en vrijdag wordt het wisselvallig met buien en opklaringen, bij temperaturen rond 11 graden.

bron: Belga