Jupiler Pro League - Berrier behoedt Oostende voor nederlaag tegen Essevee

KV Oostende heeft vrijdagavond op de tweede speeldag in Play-off I thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Zulte Waregem. In blessuretijd sleepte Franck Berrier een punt uit de brand voor de kustploeg, die er niet in slaagde om revanche te nemen voor de verloren bekerfinale. Beide teams trokken bij de rust met een 0-0 naar de kleedkamers in de Versluys Arena, ondanks verschillende kansen. Acht minuten voor de pauze kopte Landry Dimata op de paal na een vrije trap van Franck Berrier, het team van Francky Dury mocht opgelucht ademhalen.

Twintig minuten ver in de tweede helft werd de wedstrijd dan toch gekruid met een doelpunt. Zulte Waregem-verdediger Henrik Dalsgaard mocht uithalen van buiten het strafschopgebied. Silvio Proto kon het afstandsschot van de Deen niet uit zijn doel houden: 0-1. In het slot ging KV Oostende nog voluit voor een punt, met resultaat. Eerst moest Kenny Steppe nog redding brengen op een knappe volley van David Rozehnal. Even later leverde de Tsjechische verdediger een afgemeten voorzet af op Berrier, die het leer in de 91e minuut beheerst tegen de netten kopte.

In de stand schieten beide clubs niet veel op met het punt. Zulte Waregem telt net als AA Gent 28 punten, KV Oostende heeft er 27. Club Brugge (30) speelt zaterdag om 18u gastheer voor Charleroi (26). Zondag ontvangt Anderlecht (34) om 18u AA Gent in het Constant Vanden Stock-stadion.