Darcis klopt Lorenzi in Davis Cup en zet België op voorsprong tegen Italië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steve Darcis heeft in de eerste partij van de kwartfinale van de Davis Cup België op een 1-0 voorsprong gezet tegen Italië. Darcis (ATP 53) klopte de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP 38) in vier sets (6-7 (3/7), 6-1, 6-1 en 7-6 (7/4)). David Goffin (ATP 14) neemt het aansluitend in de tweede partij op tegen Andreas Seppi (ATP 76). Darcis toonde zich sterk in de eerste set, maar verkwanselde vijf breakmogelijkheden. In de tiebreak kende de Luikenaar een dipje en stoomde Lorenzi door naar 7-6 (7/3). Darcis kon zich wel voor het hoofd slaan en nam revanche in de tweede en derde set (telkens 6-1). In een meer gelijkopgaande vierde set kregen beide spelers breakkansen, maar noch Darcis noch Lorenzi verzilverde de mogelijkheden. In de tiebreak was Darcis te sterk met 7/4 en bracht België zo op een 1-0 voorsprong. De partij duurde uiteindelijk drie uur en twintig minuten.

Het was het tweede duel tussen Darcis en Lorenzi. In hun enige voorgaande ontmoeting, in 2015 op het ATP-toernooi van Metz, trok Lorenzi in drie sets (1-6, 6-3, 6-3) aan het langste eind.

De winnaar van het duel tussen België en Italië neemt het in de halve eindstrijd op tegen Australië of de Verenigde Staten.

bron: Belga